NACV-salon

Een NACV-salon, dat klinkt goed hé? Het woord roept nostalgische beelden op van Franse intellectuelen die in deftige kledij en gemoedelijke sfeer de grote vragen van het leven bediscussiëren. Precies zoiets maar dan anders hebben wij in gedachten voor onze salons: we zien de NACV-salon als een laagdrempelige bijeenkomst waarin we samen in gesprek gaan over belangrijke ACV-gerelateerde thema’s om met en van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Trés bon! De eerste editie wordt verzorgd door twee van onze bestuursleden: Gea Dreschler en John O’ Sullivan, maar elk NACV-lid kan een salon voorstellen en organiseren (en natuurlijk helpen we je daar graag bij!)


De eerste NACV-salon heeft als thema: ‘Het ontwikkelen van een leerlijn communicatieve vaardigheden: the good, the bad & the ugly’. John en Gea zullen eerst wat vertellen over hun ervaringen met verschillende vormen van leerlijnen bij het LUMC en de VU. Daarna gaan ze graag met jullie in gesprek over de volgende vragen:

–        Is een leerlijn inderdaad het beste middel voor studenten om academische communicatieve vaardigheden te leren?
–        Is een aparte docent academische communicatieve vaardigheden noodzakelijk of is het beter om vakdocenten in te schakelen?
–        Moet een leerlijn als deze geïntegreerd worden in bestaande vakken of juist aangeboden via aparte vakken?

Wanneer: 26 november van 15:00 tot 17:00
Waar: Online (Zoomlink volgt na aanmelding)
Aanmelden: Geef je op vóór vrijdag 19 november door een mailtje te sturen naar nacv.bestuur@gmail.com.


We hopen jullie de 26ste te zien!