Bestuur

Het bestuur van het NACV bestaat uit:

  • Joy de Jong, Universiteit Utrecht (voorzitter)
  • John O’Sullivan, Universiteit Leiden (penningmeester)
  • Henno Schouten, Universiteit Twente
  • Elisabeth Brand, Hogeschool Arnhem en Nijmegen (secretaris)
  • Sarah Dresden, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit 
  • Marianne Donker, Vrije Universiteit Amsterdam
Joy de Jong: Bijna 20 jaar heb ik schrijfcursussen verzorgd aan de Universiteit Utrecht en werd daarna voor enige tijd coördinator van het Schrijfcentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen. Nu ben ik verantwoordelijk voor het Skills Lab Writing Centre in Utrecht. Daarnaast geef ik nog steeds met veel plezier cursussen en workshops aan studenten, promovendi en begeleiders. Ik promoveerde in 2006 op een onderzoek naar scriptiegesprekken. In 2010 verscheen mijn Handboek Academische Schrijven bij Uitgeverij Coutinho. Dit handboek is recent gereviseerd. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij het NACV doordat ik ook zitting had in de groep die de basis legde voor de vereniging. Nu ben ik jullie voorzitter.
Elisabeth Brand: Vijftien jaar geleden ben ik begonnen als docent op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Daar heb ik modules communicatieve vaardigheid ontwikkeld voor de opleidingen Bedrijfskunde en Rechten en gegeven, en bijna 10 jaar onderzoek gedaan bij het lectoraat Human Communication Development. Daarnaast werkte ik voor de Radboud Universiteit (cursussen academische schrijfvaardigheid en schrijfbegeleiding promovendi) en voor het Talencentrum van de HAN (bedrijfstrainingen en masterthesisbegeleiding). 
John O’Sullivan: Ik ben docent en coördinator van het onderwijsprogramma Communication in Science (CIS) van de faculteit Geneeskunde van het LUMC, Leiden. CIS is een gewaardeerde onderwijslijn voor academische wetenschappelijke communicatieve vaardigheden. CIS geeft onderwijs aan studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen in het Nederlands en in het Engels op bachelor-, master- en PhD-niveau. Sinds vijf jaar geef ik leiding aan het programma en ik ben tien jaar werkzaam als lijndocent in het LUMC. In het verleden heb ik ook Engels taalvaardigheidsonderwijs gegeven op hbo-niveau.